expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

το γάλα



Το Γάλα" είναι η τραγική ιστορία τριών ηρώων, της Ρήνας (45 ετών) και των δύο γιων της, Αντώνη (25 ετών) και Λευτέρη (23 ετών). Έχοντας μεταναστεύσει εδώ και χρόνια από την Τιφλίδα, ο Αντώνης, φιλόδοξος και πρόθυμος να ανελιχθεί κοινωνικά και να γυρίσει την πλάτη στις ρίζες του, διατηρεί σχέση με την κόρη του αφεντικού του, την οποία και ετοιμάζεται να παντρευτεί. Ο Λευτέρης, από την άλλη, αρνείται να ζήσει στο σήμερα, παραμένει αδύναμος και αφελής, ενώ η συμπεριφορά του γίνεται όλο και πιο περίεργη......όλο και πιο αλλόκοτη...Η επίσκεψη του Αντώνη αναμοχλεύει οικογενειακές δυναμικές και βαθιά προβλήματα που στοιχειώνουν και τους τρεις με άξονα τα αρχέτυπα Πατρίδα, Μητέρα και Αγάπη.
Η κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού έργου του Βασίλη Κατσικονούρη, εξιστορεί τις προβληματικές ισορροπίες μιας οικογένειας που έχει αποξενωθεί και τις σπασμωδικές προσπάθειες επανένωσης της. Το Γάλα, οπτικοποιεί την σκληρή πραγματικότητα μιας ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας ενώ αναρωτιέται, ψάχνει, θυμάται και μιλάει για όλα όσα οι αρμόδιοι σιωπούν.
Η απόλυτη ρεαλιστική αυτή αναπαράσταση, ξυπνά σκέψεις, ευαισθησίες και αναμνήσεις, καταδυόμενη στα πιο απόρρητα και εύθραυστα σημεία συναισθηματικής νοημοσύνης.

1 σχόλιο: