expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΔΟΕ: Κίνδυνος κοινωνικών εξεγέρσεων

«Εκρηξη» της ανεργίας προβλέπει για τα επόμενα χρόνια ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ILO), προειδοποιώντας ότι η αρνητική αυτή εξέλιξη θα συνοδευτεί από πρωτοφανές κύμα κοινωνικής αναταραχής.
Οπως αναφέρει η ILO, θα απαιτηθούν τουλάχιστον πέντε χρόνια έως ότου οι αγορές εργασίας των αναπτυγμένων χωρών επανέλθουν στα επίπεδα προ της οικονομικής κρίσης.
Παράλληλα, προειδοποιεί ότι στις 45 από τις 118 χώρες που εξετάζει στην έκθεσή της, ο κίνδυνος κοινωνικής αναταραχής εξαιτίας της αύξησης της ανεργίας, είναι πλέον ιδιαίτερα ορατός και αυξάνεται με διαρκώς. Τονίζει μάλιστα, ότι οι μεγαλύτερες πιθανότητας κοινωνικής εξέγερσης καταγράφονται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Αραβικού κόσμου.
Στην έκθεση της ILO για την Παγκόσμια Αγορά Εργασίας το 2011, τονίζεται ότι η αναιμική ανάκαμψη της οικονομίας έχει πλέον επηρεάσει «δραματικά» την απασχόληση σε όλο τον κόσμο.
Όπως επισημαίνει, θα πρέπει να δημιουργηθούν τουλάχιστον 80 εκατ. νέες θέσεις εργασίας την επόμενη διετία, προκειμένου τα επίπεδα της απασχόλησης να επιστρέψουν στα επίπεδα που ήταν προς της οικονομικής κρίσης.
Εκφράζει ωστόσο έντονη ανησυχία, ότι λόγω της διεθνούς αναταραχής θα δημιουργηθούν λιγότερες από τις μισές θέσεις εργασίας που απαιτούνται για τον σκοπό αυτό.
Σε άλλη έκθεση, ο ΟΟΣΑ, ενόψει της συνόδου της G20, υποστηρίζει ότι θα πρέπει να ληφθούν «γενναίες αποφάσεις» για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

1 σχόλιο: